Velkommen til bloggen min om mitt nystartede prosjekt med å dekorere et dukkehus. Det er egentlig ikke et dukkehus, men et skap jeg dekorerer i skala 1:12. Det helt hvite Billy-skapet fra IKEA vil gradvis forvandle seg til 6 rom med miniatyr-interiør...

mandag 2. januar 2012

Min nye hobby

Nå har jeg altså fått meg enda en hobby... Her vil du kunne følge forvandlingen av et skap til et dukkehus/dukkeskap. Jeg har allerede skaffet meg både skapet og et par møbelsett, og nå er jeg igang med tapetsering av veggene. Etter endel surfing rundt på nettet på jakt etter inspirasjon har jeg fått samlet en liten liste med idèer over miniatyrer jeg vil forsøke meg på. Vil prøve å lage det jeg kan selv, men vet at det helt sikkert kommer til å bli litt shopping innimellom også. Har, som sagt, allerede shoppet inn noen møbler. Aller helst for å ha noe å gå ut fra når jeg skal begynne lage noe selv. Litt greit at størrelsesforholdene stemmer da ;) Så til nå er jeg den stolte eier av noen stuemøbler, baderomsmøbler og soveromsmøbler.


Her er det foreløpige badet. Har også et speil som skal henges på veggen. Planen videre er først og fremst å få laget til et gulv som skal forestille fliser eller skifer. Tapeten på veggen er et litt glitrende scrappeark som jeg syntes kunne passe fint. Slik ser det ut ved en nærmere titt:


Det andre rommet jeg tapetserte idag var stuen. Det har fått et litt eksklusivt scrappeark med fint mønster i "gull". Her blir det nok et gulv i en eller annen form for "parkett".


Regner med tapeten til soverommet kommer på iløpet av morgendagen... Må bare bestemme meg først for hvilken jeg skal ha. Gleder meg til å fortsette med både tapeter, gulv, møbler og småting å fylle på med etterhvert, men regner med at dette blir et prosjekt som kommer til å ta tid.

3 kommentarer:

 1. Gratulerer med flott blogg og herlig hobby , det blir spennende å følge med på dette :O) Gleder meg til å se hva du finner på og håper på masse nye ideer . Klem fra Bente :O)

  SvarSlett
 2. Gratulerer med nye blogg ��skal bli kjekt å se hva du lager.
  Ser du er fra Stavanger , vi pleier å møtes hos Tone her på forumet en gang i måneden . Du kan maile henne å høre om hun har ledig plass

  SvarSlett
 3. Heisan igjen :O) Fyrstikkesken er bunnen på puffen som jeg trakk med stoff :O) Kunne tatt underveisbilder , men jeg satt og fikla og prøvde meg fram .... så da var det ikke aktuelt med noe fotografering nei hahahaha.. Kanskje senere engang for nå vet jeg hvordan jeg gjør det... Klem fra Bente.

  SvarSlett