Velkommen til bloggen min om mitt nystartede prosjekt med å dekorere et dukkehus. Det er egentlig ikke et dukkehus, men et skap jeg dekorerer i skala 1:12. Det helt hvite Billy-skapet fra IKEA vil gradvis forvandle seg til 6 rom med miniatyr-interiør...

tirsdag 3. januar 2012

Mitt første egenproduserte miniatyrmøbel

Har prøvd meg litt fram idag og fått laget meg et møbel. Vet ikke helt hva jeg synes. Er alltid så kritisk til alt jeg selv har laget, men synes den ble grei til å være første forsøk. Det er altså en seng, men med litt mindre mål enn en vanlig enkelseng. Det har jeg med vilje gjort ettersom det skal forestille en juniorseng som en liten jentedukke skal ha på barnerommet jeg skal lage til. Målene stemmer overrens med målene min 2-åring har på sengen sin. Har ikke laget sengesett ennå. Må først bestemme meg for hvilke farger jeg skal ha på barnerommet.

Selve "stammen" rundt sengen brukte jeg litt av en stor fyrstikkeske (den hvite "skuffen" som man trekker ut som alle fyrstikkene ligger i...). Beina er noen små trepinner (woodies) som jeg kuttet opp og limte sammen to og to for å få dem litt tykkere. Filte litt for å få dem mer avrundet og malte dem hvite. Til madrassen kuttet jeg ut en papplate fra resten av fyrstikkesken. På den limte jeg svamp som jeg hadde kuttet opp. Rundt dette igjen limte jeg på en bit av en hvit flanell klut slik at det ble som et laken. Så limte jeg madrassen til sengen før jeg festet på blonde rundt kanten for litt mer dekorasjon.

1 kommentar:

  1. Den så veldig fin ut,det ga meg noen ideer til mitt dukkehus

    SvarSlett